Staande tuin

De staande tuin is handig voor op je balkon of voor een kleine tuin. Of voor een grotere tuin gewoon omdat hij zo mooi is. De staande tuin is uniek in zijn soort. De staande tuin maakt het mogelijk om toch te kunnen tuinieren op een kleine ruimte. Kijk onderaan deze pagina voor tips om de tuin goed te gebruiken.

De staande tuin is gemaakt van gebruikt hout (als jij dat wil) en kan geleverd worden met bakken of potten. De standaardversie heeft 2 bakken en daarboven 2 lagen met 3 potten.
Extra opties zijn:
– Laten oliën voor extra lange houdbaarheid van het hout
– Bakken aankopen met vijverfolie voor extra bescherming van het hout

Maten
De tuin kan (voor zover realistisch) op maat gemaakt worden. De standaardmaten zijn:
– 75 cm breed
– 200 cm hoog

Tips
– De tuin met vulling is in principe zwaar genoeg om door de wind om te vallen maar we raden je aan om hem toch vast te zetten. Vooral als er kinderen bij de staande tuin komen raden we je aan om de tuin vast te zetten zodat hij niet op het kind kan vallen.
– Gebruik eerst een laag hydrofiel korrels om het vocht beter te vast te houden
– Gebruikt planten en kruiden waarvan de kluit in de bakken en potten passen.
– Het makkelijkste is om er een kruidentuin, die zijn vaak makkelijker te onderhouden dan bloemen of groente planten. Maar kleine groenten kunnen prima groeien in de tuin.
– Als je toch wil experimenteren kan je ervoor kiezen om dat alleen met 1 bak, een gedeelte van een bak of een klein aantal potten te doen. Als het dan fout gaat hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen.
– Bedenk goed waar je de tuin plaatst. Zet je het tegen een muur op het zuiden, zet er dan geen planten of bloemen in die veel water nodig hebben. Door de eventuele zomerzon die op je muur schijnt en de warmte die daardoor van de muur afstraalt kunnen bepaalde planten of bloemen snel verleppen en je zou heel vaak water moeten geven om dat te voorkomen, vooral op hete zomerdagen.

*De foto’s van de tuin zijn gemaakt voor promotiedoeleinden en de planten en bloemen daarin hoeven niet perse succesvol te groeien in jouw staande tuin op een jouw unieke locatie. Bedenk dus zelf goed welke planten, bloemen of kruiden geschikt zijn.

IMG_20190730_180044

Arjen Folkersma | houtbewerker

Heb je een vraag, of wil je vrijblijvend overleggen over jouw wensen?